Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

За реагування прокурора скасовано незаконний вирок суду

Черкаським апеляційним судом завершено апеляційний розгляд кримінального провадження стосовно колишнього молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Державної установи «Черкаська виправна колонія (№ 62)», якого вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 20.11.2020 виправдано у зв’язку з недоведеністю, що кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 307 КК України, вчинено обвинуваченим.


Згідно із обвинувальним актом обвинувачений помістив усередину  рюкзака, серед своїх особистих речей кулькову ручку білого кольору, у верхній частині якої заховав порошкоподібну речовину білого кольору, яка містить у своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, а також зашив у ручку даного рюкзака поліетиленовий згорток, обгорнений липкою стрічкою з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабіс, та в подальшому перевіз і проніс на територію Державної установи «Черкаська виправна колонія (№62)» з метою подальшого збуту невстановленим слідством особам.


Зазначений вище виправдувальний вирок оскаржено прокурором в апеляційному порядку.


За результатами апеляційного розгляду Черкаським апеляційним судом виправдувальний вирок 17.06.2021 скасовано та постановлено новий, яким колишнього молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Державної установи «Черкаська виправна колонія (№ 62)» засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, належного йому на праві приватної власності, та з позбавленням його спеціального звання – молодшого сержанта внутрішньої служби.

 

кількість переглядів: 1153