Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2021

Оголошено підозру кримінальному авторитету, який перебував у санкційному списку РНБО (ФОТО)

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури 25.05.2021 повідомлено про підозру громадянину Азербайджана, який проживає на території м. Черкаси, за фактом вимагання грошових коштів та умисного поширення в суспільстві злочинного впливу (ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 255-1 КК України).

Слідством установлено, що підозрюваний з метою особистого збагачення і розподілу грошових коштів серед кримінального середовища вимагав і отримував від одного з черкаських підприємців, який також є громадянином Азербайджана, 100 доларів США щомісячно за невчинення дій щодо перешкоджання підприємницькій діяльності з боку кримінальних елементів міста. Маючи певний авторитет в кримінальному середовищі, він встановлював і поширював злочинний вплив серед «азербайджанської діаспори» у м. Черкаси.

За даними слідства, зазначена особа перебуває в санкційному списку Ради Національної безпеки та оборони, затвердженому відповідним Указом Президента України.

Заходи з викриття здійснювалися Черкаською обласною прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області, за оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1402