Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

Завершено слідство у справі про умисне вбивство черкаського пенсіонера, тіло якого знайдено в підвальному приміщенні

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом  умисного заподіяння смерті черкасцю, розчленоване тіло якого знайдено  в підвалі будинку (ч. 1 ст. 115 КК України).

У ході слідства встановлено, що 76 - річний черкащанин у листопаді 2020 року, перебуваючи у неприязних відносинах з 70 - річним потерпілим, у підвальному приміщенні багатоквартирного житлового будинку спричинив останньому тілесні ушкодження, від яких він помер. У подальшому, з метою уникнення кримінальної відповідальності та приховання слідів скоєного злочину, зловмисник розчленував труп чоловіка на частини та помістив їх до окремих полімерних пакетів.

Розчленоване тіло у підвалі будинку знайшли родичі загиблого, які напередодні заявили про його зникнення.

Правопорушника було затримано та з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Разом з тим, під час проведення досудового розслідування проведено судово-психіатричну експертизу, в ході якої з’ясовано, що особа вчинила злочин у стані розладу психіки та поведінки, а тому не усвідомлювала своїх дій та не могла керувати ними.  У зв’язку з викладеним, до Соснівського районного суду м. Черкаси скеровано клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру.

На цей час стосовно зазначеної особи обрано запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключає небезпечну поведінку.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1244