Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

Законність порубки дерев і будівництва на березі Дніпра перевіряється в межах кримінального провадження (ФОТО)

Черкаською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом порушення правил екологічної безпеки, незаконної порубки лісу та самоправства на земельній ділянці водного фонду, розташованій поблизу Будище-Свидівоцької захисної дамби Кременчуцького водосховища (ст. 236, ст. 246, ст. 356 КК України).

За даними слідства, в адміністративних межах Свидівоцької сільської ради Черкаського району, з порушенням встановленого законом порядку здійснюється будівництво дачного кооперативу на березі річки Дніпро.

У вівторок, 27.04.2021, в рамках досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні Черкаською окружною прокуратурою спільно із слідчим Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Черкаській області та із залученням контролюючих органів проведено огляд місця незаконної порубки дерев і будівництва на земельній ділянці водного фонду, у ході якого встановлено низку порушень вимог земельного та природоохоронного законодавства.

Наразі вирішується питання щодо призначення експертиз, встановлюється сума збитків, заподіяних державі, вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до незаконної діяльності, а також притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Разом з цим, вирішується питання щодо вжиття заходів представницького характеру, направлених на розірвання договору оренди земельної ділянки.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

   

                 

кількість переглядів: 1106