Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2021

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста відділу міськрайонного управління Держгеокадастру за незаконну реєстрацію земельної ділянки

Прокуратурою області затверджено обвинувальний акт в кримінальному провадженні, що розслідувалося Слідчим управлінням Національної поліції в Черкаській області стосовного одного з головних спеціалістів відділу у м. Умань міськрайонного управління в Уманському районі та м. Умань Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, який діючи спільно та за попередньою змовою незаконно, шахрайським шляхом, без відповідних рішень Уманської міської ради про надання дозволу на розробку та виготовлення технічної документації із землеустрою, використовуючи завідомо підроблений бланк державного акту на право приватної власності на землю, що був виданий та оформлений на іншу особу, організував здійснення державної реєстрації однієї земельної ділянки, що розташована на території м. Умань, яку в подальшому реалізував за грошові кошти на користь третьої особи, чим здійсним вибуття нерухомого майна, що перебувало в комунальній власності Уманської міської ради, спричинивши територіальній громаді шкоду в особливо великому розмірі на загальну суму 821 480 гривень.


Обвинувальний акт стосовно зазначеної вище особи за обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 2 с. 28, ч. 4 ст. 358 КК України 31.01.2021 скеровано до суду для розгляду.

Для забезпечення збереження як речового доказу, а також з метою відшкодування завданих збитків на вказану земельну ділянку накладено арешт.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

                                           
                                                                                                          Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1326