Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

За ініціативи прокуратури недобросовісний орендар звільнив приміщення кінотеатру площею 356 кв. м у центрі міста Черкаси

Так, за принципової позиції обласної прокуратури рішенням господарського суду Черкаської області визнано недійсним договір оренди, укладений між КП «Кінотеатр «Україна» та ПП «КОС», зобов’язано орендаря і суборендарів звільнити приміщення закладу культури площею 356 кв.м, вартістю 3 млн грн.


Проте, небажаючи повертати приміщення, вигідне як за місцем розташування, так і за займаною площею, відповідачами спочатку оскаржено рішення у апеляційному порядку, а після залишення 21.01.2021 їх апеляційної скарги без задоволення суб’єкти господарювання вирішили не звільняти  спірне приміщення добровільно.


Відповідно Черкаською окружною прокуратурою організовано примусове виконання рішення суду, як наслідок з 31.03.2021 приміщення звільнено та КП «Кінотеатр «Україна» може його використовувати для реалізації власних цілей.


Так, діяльність кінотеатру спрямована на створення умов для духовного розвитку, задоволення культурних потреб, відродження національних традицій, забезпечення мешканців міста, в першу чергу найменших його жителів – дітей, у творчій самореалізації, організації змістовного дозвілля. Кінотеатр систематично проводить безкоштовні покази для пільгових категорій дітей, на його базі щорічно проходить міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест».

 

                                                         Пресслужба Черкаської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1110