Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

Незаконний вилов риби зі збитками в сумі понад 36 тис грн – судитимуть колишнього інспектора природного заповідника та його спільника

Черкаською  обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього інспектора з охорони природно-заповідного фонду відділу служби державної охорони Канівського природного заповідника Навчально-наукового центру «Інститут біології» Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка та його спільника, які обвинувачуються у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України).

За даними слідства, вказані особи в забороненому місці та за допомогою заборонених знарядь лову – сіток, здійснили незаконний вилов риби в акваторії Канівського водосховища річки Дніпро, внаслідок чого водним біоресурсам України завдано шкоду в сумі понад 36 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Довідково:  особам загрожує покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що відповідно до статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1938