Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2021

Близько 700 тис. грн збитків з бюджету під час ремонту світлофорів у Черкасах – оголошено підозру директору департаменту Черкаської міської ради

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчими СУ ГУНП в Черкаській області, за оперативного супроводження УСБ України в Черкаській області повідомлено про підозру директору одного з департаментів Черкаської міської ради за фактом службової недбалості, що призвела до заволодіння бюджетними коштами в сумі близько 700 тис. грн під час здійснення поточного ремонту світлофорів у м. Черкаси (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у ході виконання договору про надання послуг з ремонту, технічного обслуговування дорожньої інфраструктури і пов’язаного обладнання та супутніх послуг підозрюваний неналежно виконав покладені на нього службові обов’язки та не перевірив ні особисто, ні через підлеглих працівників документи, надані підрядником, в які безпідставно включено податок на додану вартість в розмірі 20%, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам територіальної громади міста Черкаси.

Варто зазначити, що раніше, за процесуального керівництва обласної прокуратури оголошено підозру директору приватного підприємства, який безпідставно включив до актів приймання виконаних будівельних робіт податок на додану вартість в розмірі 20%, достовірно знаючи, що очолюване ним підприємство не є платником цього податку. Дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння бюджетними коштами) КК України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1601