Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2020

Оголошено підозру водію автомобіля, з вини якого в ДТП постраждав 6-річний хлопчик, а його бабуся загинула

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури 59-річному водію автомобіля, який 04.12.2020, в м. Черкаси скоїв наїзд на 82-річну жінку та її 6-річного онука, повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель особи та тяжке тілесне ушкодження малолітньому (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, керуючи автомобілем  «Volkswagen Caddy», рухаючись по вул. Сумгаїтській в м. Черкаси, проявив неуважність та не стежив за дорожньою обстановкою, у зв’язку з чим вчасно не застосував заходів для зменшення швидкості руху та змінив його напрямок, внаслідок чого скоїв наїзд на 2 пішоходів - малолітнього та жінку похилого віку, які перетинали проїздну частину по нерегульованому пішоходному переходу. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінка померла на місці події, а хлопчику заподіяно травми голови, що належать до категорії тяжких тілесних ушкоджень, у зв’язку з чим дитину госпіталізовано до медичного закладу.

Після скоєного водія автомобіля було затримано в порядку ст. 208 КПК України. За результатами розгляду клопотання органу досудового розслідування, погодженого процесуальним прокурором, про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, 06.12.2020 Соснівський районний суд м. Черкаси прийняв рішення взяти його під домашній арешт у нічний час. Наразі Черкаська місцева прокуратура вивчає судове рішення на предмет законності, готується апеляційна скарга.

Досудове розслідування триває та здійснюється Черкаським відділом поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1305