Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2020

Судом задоволено позов Черкаської місцевої прокуратури про відшкодування заступником міського голови бюджетних коштів через незаконне звільнення працівника

Соснівським районним судом м. Черкаси задоволено позов Черкаської місцевої прокуратури та з посадової особи стягнуто на користь Черкаської міської ради 140 тис. грн шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення працівника.

У суді прокурори довели, що порушення вимог законодавства з вини заступника міського голови м. Черкаси зумовили поновлення на роботі посадової особи одного з структурних підрозділів Черкаської міської ради та виплату за рахунок бюджету коштів за вимушені прогули на підставі рішення суду.

Оскільки обов’язок по відшкодуванню шкоди, заподіяної установі у зв’язку з оплатою незаконно звільненому працівникові часу вимушеного прогулу, покладається на службову особу, за наказом якої звільнення здійснено з порушенням закону, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом.

Робота прокуратури щодо встановлення підстав для захисту інтересів держави за іншими фактами незаконного витрачання бюджетних коштів триває.

Пресслужба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1279