Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2020

Водію автомобіля, який в стані неосудності наїхав на неповнолітню дівчину в Чигиринському районі, обмежили право керувати траспортним засобом

Відділом захисту інтересів дітей та протидії насильству Черкаської обласної прокуратури забезпечується процесуального керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення 31-річним мешканцем Чигиринського району правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть неповнолітньої (ч. 2 ст. 286 КК України).

У ході слідства встановлено, що 07.10.2020 водій автомобіля «ВАЗ 21074», рухаючись по вул. Шевченка в с. Вітове Чигиринського району, порушив вимоги Правил дорожнього руху України та вчинив наїзд на неповнолітнього пішохода, 2006 року народження. В результаті дорожньо-транспортної пригоди дівчина від отриманих травм загинула на місці пригоди.

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів водію автомобіля повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Разом з тим, під час проведення досудового розслідування проведено судово-психіатричну експертизу, в ході якої з’ясовано, що водій на момент дорожньо-транспортної пригоди перебував у стані неосудності, а тому не усвідомлював своїх дій та не міг керувати ними. Саме тому, за ініціативи прокуратури, яка звернулася до суду з відповідним клопотанням, суд обмежив правопорушника у користуванні правом керування транспортним засобом.

На цей час органом досудового розслідування вживаються заходи щодо направлення до суду клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із загальним наглядом.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

кількість переглядів: 1305