Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2020

2,4 млн грн збитків з бюджету під час закупівлі товарів для протидії COVID-19 – у Черкасах оголошено підозру виконувачу обов’язків директора комунальної поліклініки

У четвер, 19.11.2020, за процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури виконувачу обов’язків директора одного з комунальних некомерційних лікувальних закладів міста Черкаси повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам територіальної громади міста Черкаси (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підозрювана неналежно виконала покладені на неї службові обов’язки та не перевірила ні особисто, ні через підлеглих працівників середню ринкову вартість товарів, пов’язаних із запобіганням виникненню та поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 (дезинфікуючі засоби для обробки рук і шкіри, захисні щитки та костюми, медичні халати, маски, рукавички нестерильні, бахіли, тощо), що призвело до укладення в травні 2020 року відповідних договорів та перерахування приватному товариству бюджетних коштів у сумі 7 млн 941 тис. грн, у той час, як згідно проведеної експертизи зазначені товари можна було закупити за 5 млн  506 тис. грн.

Закупівля товарів за завищеними цінами призвела до надмірних витрат бюджетних коштів на загальну суму близько 2 млн 435 тис. грн.

Злочин викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління СБУ в Черкаській області та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1631