Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2020

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно винуватця ДТП, в якій загинула неповнолітня дівчина

Черкаською обласною прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху жителем Черкащини, який керував транспортним засобом, що спричинило смерть дитини на Лисянщині. За результатами досудового розслідування прокуратурою скеровано до суду обвинувальний за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

За даними слідства, водій автомобіля «Volkswagen Passat» 27.09.2020, рухаючись по проїзній частині в одному з сіл Лисянського району Черкаської області, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, порушив вимоги Правил дорожнього руху України та вчинив наїзд на неповнолітнього пішохода, 2003 року народження. В результаті дорожньо-транспортної пригоди дівчина від отриманих травм загинула на місці пригоди.

За принципової позиції прокурора ухвалою Черкаського апеляційного суду винуватцю ДТП змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою. На цей час обвинувачений перебуває в установі попереднього ув’язнення.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

кількість переглядів: 1433