Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2020

На лаві підсудних – винуватець дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждала малолітня дитина

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до Придніпровського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт стосовно 24-річного жителя Черкащини, який за даними слідства,  порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило малолітньому потерпілому тяжке тілесне ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений 28.08.2020, керуючи автомобілем Mercedes-Bens E320, рухаючись в місті Черкаси по вулиці Надпільна зі сторони вулиці В’ячеслава Чорновола в напрямку вулиці Різдвяна проявив неуважність, чим порушив вимоги Правил дорожнього руху України, та на пішохідному переході скоїв наїзд на малолітнього пішохода, 2012 року народження. В результаті дорожньо-транспортної пригоди дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Нагадаємо, що водія затримано в порядку ст. 208 КПК України та після оголошення підозри ініційовано питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Судом частково задоволено клопотання органу досудового розслідування та йому обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Додатково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

кількість переглядів: 1293