Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2020

Прокуратура відстояла в суді покарання у вигляді 11 років позбавлення волі жителю Черкащини, який мало не вбив своїх дітей

За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури колегією суддів кримінальної палати Черкаського апеляційного суду залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким 37 – річного жителя Тальнівського району Черкаської області засуджено за замах на вбивство своїх дітей (ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 КК України) і призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

В суді прокуратурою доведено, що обвинувачений наприкінці літа 2019 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за місцем свого проживання, умисно наніс 10-річній падчерці удари ножем в різні частини тіла, чим спричинив дитині численні тілесні ушкодження, а 3-річного сина вкинув у криницю глибиною близько 25 метрів, у зв’язку з чим хлопчик отримав різного ступеня тілесні ушкодження. Після вчинення злочину, чоловік залишив дітей у безпорадному стані та з місця події втік, боячись бути викритим.

Однак злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від його волі, оскільки смерть дітей від отриманих тілесних ушкоджень не настала. Їх виявили родичі та потерпілим дітям була своєчасно надана медична допомога.

Ватутінський міський суд призначив підсудному покарання - 11 років позбавлення волі, але сторона захисту оскаржила судове рішення до суду апеляційної інстанції, який підтвердив законність позиції обвинувачення.

Наразі апеляційна скарга сторони захисту залишена без задоволення, вирок суду набрав законної сили.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1455