Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2020

Прокуратура області домоглася реального покарання винуватцю летальної ДТП, який залишив потерпілого без допомоги

Кропивницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано вирок Придніпровського районного суду м. Черкаси, яким за вчинення смертельної ДТП і залишення потерпілого в небезпечному стані (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України) водія автомобіля «Hyundai Santa Fe» засуджено до умовного відбуття покарання строком на 3 роки. За принципової позиції  прокуратури області судом апеляційної інстанції обвинуваченому призначено реальну міру покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки.

В суді доведено, що водій автомобіля «Hyundai Santa Fe» 06.12.2017, рухаючись  по одній із вулиць в місті Черкаси з порушенням Правил дорожнього руху, скоїв наїзд на пішохода, який переходив дорогу в установленому місці.

Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження, в результаті яких помер на місці події. Водій, поставивши потерпілого в небезпечний для життя стан, залишив останнього без допомоги та з місця пригоди зник.

Кропивницький апеляційний суд підтримав доводи прокурора та погодився з тим, що правопорушник заслуговує лише на реальне покарання, яке останній відбуватиме в місцях несвободи.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1274