Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

На Уманщині постане перед судом службова особа, яка обвинувачується в незаконній реєстрації земельної ділянки ринковою вартістю майже 65 млн грн

Уманська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно державного кадастрового реєстратора за фактом складання та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що призвело до незаконного вибуття з державної власності земельної ділянки ринковою вартістю майже 65 млн грн (ч. 2 ст. 366 КК України).

За версією слідства, службова особа, всупереч інтересам служби, здійснила незаконну державну реєстрацію земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 16 га, що розташована в адміністративних межах Ладижинської сільської ради Уманського району, спричинивши тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам територіальної громади.

Нагадаємо, в квітні поточного року Уманська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно спеціаліста сільської ради, яка за даними слідства здійснила незаконну реєстрацію права власності на вказану вище землю (ч. 3 ст. 365-2 КК України). У ході досудового розслідування на зазначену земельну ділянку ухвалою слідчого судді Уманського міськрайонного суду накладено арешт та з метою відшкодування завданих державі збитків прокуратурою пред’явлено цивільний позов.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1394