Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2020

На лаві підсудних – винуватець смертельної дорожньо-транспортної пригоди в Жашківському районі, в якій постраждали діти

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного жителя м. Кропивницький, який за даними слідства, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель 4 осіб, у тому числі дитини, а також травмування 2 неповнолітніх (ч. 3 ст. 286 КК України).

Установлено, що обвинувачений 22.05.2020, керуючи автомобілем «Toyota Land Cruiser», рухаючись по автодорозі сполученням «Київ-Одеса» в напрямку м. Одеса, перебуваючи у стані, викликаному вживанням психотропної речовини, заснув за кермом, внаслідок чого здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із двома транспортними засобами, в результаті чого водій та пасажири одного з автомобілів загинули на місці події, інші потерпілі отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

На цей час водій автомобіля «Toyota Land Cruiser» перебуває під вартою.

Додатково: за вчинене особі загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1396