Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2020

Прокуратура відповідає на безпідставні звинувачення в кримінальній справі стосовно колишнього депутата обласної ради

15.06.2020 в засобах масової інформації, зокрема на сайті «Кропива» (https://kropyva.ck.ua/content/prokuratura-ne-oskarzhila-vipravdalnii-virok-eks-deputatu-oblradi), висвітлено публікацію під назвою «Прокуратура не оскаржила виправдальний вирок екс-депутату облради».

Прокуратура Черкаської області повідомляє, що інформація про те, що прокуратура нібито не оскаржила реабілітуюче рішення стосовно вказаної особи, не відповідає дійсності.

Повідомляємо, що дійсно вироком Соснівського районного суду міста Черкаси від 06.08.2019 колишнього директора одного з державних підприємства м. Тальне, депутата Черкаської обласної ради визнано невинуватим і виправдано за відсутності в його діяннях складу злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, останній обвинувачується в тому, що будучи директором указаного підприємства в 2008 році умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах іншої юридичної особи, в порушення вимог законодавства, достовірно знаючи, що державне підприємство включено до переліку об’єктів державної власності та не підлягає приватизації, не погодив свої дії та рішення з Кабінетом Міністрів України та здійснив незаконне відчуження підприємства шляхом укладення договору купівлі-продажу із одним з товариств м. Тальне, співзасновником якого він був. Унаслідок його протиправних дій цілісний майновий комплекс державного підприємства вартістю майже 55 млн. грн. незаконно вибув із власності держави.

Виправдувальний вирок Соснівського районного суду міста Черкаси стосовно колишнього депутата 03.09.2019 прокурором оскаржено в апеляційному порядку.

Ухвалою Кропивницького апеляційного суду від 16.12.2019 апеляційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні залишено без руху та встановлено прокурору строк для усунення недоліків, а 26.02.2020 суд апеляційної інстанції виніс ухвалу, якою апеляційну скаргу прокурора в кримінальному провадженні та додані до апеляційної скарги матеріали повернув прокурору.

Не погоджуючись з вказаним рішенням, прокурором 16.03.2020 скеровано до Касаційного кримінального суду Верховного Суду касаційну скаргу на ухвалу Кропивницького апеляційного суду від 26.02.2020.

Зокрема у касаційній сказі старший групи прокурорів посилається на порушення судом вимог ст. 396 та ст. 399 КПК України щодо відсутності належної мотивації рішення суду про залишення апеляційної скарги без руху. 

На цей час судовий розгляд кримінального провадження триває та перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1593