Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

Черкаська прокуратура вручила підозру колишньому керівнику департамента Черкаської міської ради, який допустив безпідставне перерахування 3,6 млн грн з бюджету під час ремонту вуличних доріг

Черкаською місцевою прокуратурою оголошено підозру колишньому керівнику одного з департаментів Черкаської міської ради за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам, під час ремонту вулично-дорожньої мережі м. Черкаси (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, посадовець підписав заявку про проведення відкритих торгів із закупівлі послуг з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі за завищеною вартістю предмету закупівлі, що призвело до непроведення державної експертизи та безпідставного перерахування коштів місцевого бюджету в сумі більш як 3 млн 600 тис. грн за надані послуги приватному підприємству та субпідрядним організаціям.

Наразі прокуратурою вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, 27.05.2020 Черкаська прокуратура повідомила про підозру посадовцю Черкаської міської ради за спробу розтратити 55 тис. грн бюджетних коштів під час закупівлі картоплі для навчальних закладів (https://chk.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=273703&fp=10).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

     
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1715