Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2020

На Канівщині судитимуть двох депутатів за фактом умисного неподання щорічних декларацій

За процесуального керівництва Канівського відділу Золотоніської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох депутатів однієї із сільських рад Канівського району за фактом умисного неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» (ст. 366-1 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що вказані суб’єкти декларування, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», маючи всі необхідні умови і реальну технічну можливість, умисно не подали відповідні декларації про доходи шляхом їх заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, а саме за 2017 рік і перед припиненням повноважень у 2019 році - один, інший - перед припиненням повноважень у 2019 році.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1494