Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

Прокуратура області скерувала до суду справу за обвинуваченням 2 керівників приватного товариства в ухиленні від сплати більш як 7 млн грн. земельного податку

Під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника та головного бухгалтера товариства за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і службового підроблення (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, службові особи одного з товариств м. Черкаси, шляхом заниження ставки земельного податку у податкових деклараціях з плати за землю, а також шляхом часткового неподання таких декларацій умисно ухилилися від сплати земельного податку за 2018 рік в сумі більш як 7 млн грн.

У ході досудового розслідування завдані державі збитки не відшкодовано, у зв’язку з чим за клопотанням прокуратури судом накладено арешт на майно вартістю 32,4 млн грн. Крім того, в інтересах держави прокурором пред’явлено позови про стягнення 7,1 млн грн. несплачених податків.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1556