Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Правоохоронці затримали групу осіб за підозрою у систематичному збуті наркотичних засобів і психотропних речовин на території Корсунь-Шевченківського району

Під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області працівниками Управління протидії наркозлочинності в Черкаській області та  слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області 11.02.2020 викрито групу осіб, які займалися систематичним збутом наркотичних засобів і психотропних речовин на території Корсунь-Шевченківського району.

Під час обшуку правоохоронцями вилучено заборонені наркотичні речовини: амфетамін, методон і канабіс, а також пакети для розфасовки вказаної речовини, електронні ваги, грошові кошти, які використовувалися для оперативної закупки.

Крім того, за місцем проживання одного з підозрюваних, у підвальному приміщенні, виявлено обладнану лабораторію, де вирощувалося близько 100 рослин конопель.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

На цей час затримано 3 осіб у порядку ст. 208 КПК України, яким оголошено про підозри за ч. 2 ст. 307 КК України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 307 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1379