Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

У Золотоноші лікарю повідомлено про підозру в неналежному виконанні професійних обов'язків, що призвело до захворювань у новонародженої дитини

Золотоніською місцевою прокуратурою зібрано достатньо доказів, на підставі яких лікарю Золотоніської центральної районної лікарні повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

Установлено, що підозрюваний, будучи відповідальним за надання медичної допомоги вагітній жительці м. Золотоноша, під час і після її пологів неналежно виконав свої професійні обов’язки, внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що в сукупності призвело до тяжких наслідків у новонародженої дитини.

Досудове розслідування триває, прокуратурою вживаються заходи щодо проведення необхідних процесуальних дій в розумні строки.

Додатково: санкція указаної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2022