Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Жителя смт Чорнобай судитимуть за незаконне заволодіння коштами державного бюджету в сумі 425 тис. грн

Чорнобаївським відділом Золотоніської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно жителя смт Чорнобай, який придбав завідомо підроблений документ і заволодів коштами державного бюджету у великих розмірах. Його дії кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, обвинувачений умисно, з корисливих мотивів використав завідомо підроблену для нього виписку з історії хвороби і незаконно заволодів коштами державного бюджету України у вигляді соціальних виплат на загальну суму 425 тис. грн.

За принципової позиції прокурора, для досягнення дієвості зазначеного кримінального провадження ухвалою слідчого судді накладено арешт на наявне майно обвинуваченого.

Крім того, з метою відшкодування коштів до державного бюджету прокуратурою заявлено цивільний позов в рамках кримінального провадження.

Довідково: за вчинене особі загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1983