Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2020

Прокуратура Черкаської області відстояла в суді апеляційної інстанції реальне позбавлення волі за привласнення державних коштів. До 5 років тюрми засуджено керівника державного підприємства

Прокуратура Черкаської області відстояла в Черкаському апеляційному суді справедливість засудження керівника державного підприємства в сфері лісової галузі до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з використанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 2 роки за привласнення коштів державного підприємства (ч. 4 ст. 191 КК України).

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та визнав доведеним, що колишній директор державного лісопідприємства, шляхом зловживання своїм службовим становищем, в березні 2017 року погодив з фізичною особою реалізацію лісової продукції без укладення договору про продаж, оформлення відповідних документів і обов’язкового проведення аукціону, та за рахунок незаконного продажу лісу привласнив державні кошти в сумі більш як 200 тис. грн.

Наразі зазначений вирок набув законної сили з моменту проголошення рішення суду апеляційної інстанції.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1825