Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

За позовом прокурора стягнуто чверть мільйона заборгованої орендної плати за землю

Господарським судом Черкаської області задоволено позов прокурора про стягнення до місцевого бюджету заборгованості з орендної плати у розмірі 255 тис. грн (з урахуванням штрафних санкцій за неналежне виконання зобов’язань відповідачем) за користування сільськогосподарським товариством земельною ділянкою площею понад 23 га в адміністративних межах Кумейківської сільської ради Черкаського району.

Прокуратурою встановлено, що вказана земельна ділянка в 2007 році надана товариству в оренду на 49 років. У зв’язку з невідповідністю сплачуваної орендної плати актуальній нормативній грошовій оцінці у 2015 році за позовом прокурора внесено зміни до договору  оренди в частині збільшення її розміру. Відповідне судове рішення набрало законної сили та сторонами не оскаржувалося.

Водночас, товариство, продовжуючи використовувати земельну ділянку за договором оренди, орендну плату не сплачувало, утворивши значну заборгованість. Листи-вимоги Кумейківської сільської ради щодо сплати заборгованості з орендної плати за використання земельної ділянки залишилися без належного реагування з боку землекористувача, чим порушено державні інтереси у бюджетній сфері.

З огляду на нездійснення належного захисту цих інтересів Кумейківською сільською радою, ГУ Держгеокадастру у Черкаській області та Черкаською РДА, за стягненням належних місцевому бюджету коштів прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1597