Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом постачання м’яса державному навчальному закладу за завищеною ціною

Золотоніською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом зловживання повноваженнями фізичною особою-підприємцем у формі укладення додаткової угоди за договором про закупівлю товару за державні кошти щодо постачання курячого м’яса державному навчальному закладу, що призвело до неправомірної вигоди у формі зменшення обсягів закупівлі м’яса в 2019 році та його подальшої закупівлі за завищеною ціною, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 364-1 КК України.

Вивченням матеріалів установлено, що між професійним ліцеєм та ФОП укладено договір постачання товару, відповідно до якого постачальник взяв на себе зобов’язання забезпечити поставку  курячого м’яса, а споживач - прийняти м'ясо й сплатити його вартість. Відповідно до умов договору строк його дії – до 31.12.2019.

Прокуратурою виявлено, що в подальшому, у вересні 2019 року між сторонами укладено додаткову угоду щодо збільшення ціни на м'ясо. Водночас, за даними Держстат України, у вересні 2019 року не спостерігалося подорожчання продажу сільгоспвиробниками тварин у живій масі.

На цей час досудове розслідування триває, у справі проводяться необхідні слідчі дії, слідчим і процесуальним керівником вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних та неупереджених процесуальних рішень.

Хід слідства перебуває на контролі керівника Золотоніської місцевої прокуратури.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області
 

кількість переглядів: 2413