Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

На Черкащині прокуратура забезпечує збір безхазяйного врожаю для звернення в дохід держави коштів від його реалізації

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття земельних ділянок на території Шполянського району, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Кримінального кодексу України.

Установлено, що невідомі особи без будь-яких дозвільних і правовстановлюючих документів обробили та засіяли земельні ділянки площею близько 25 га на полях, що розташовані в адміністративних межах Лип’янської сільської ради об’єднаної територіальної громади Шполянського району.

Місцевою прокуратурою ініційовано накладення арешту на земельні ділянки, що незаконно використовуються, та посіви сільськогосподарських культур на них, а також до суду скеровано відповідне клопотання, яке задоволено.

Враховуючи відсутність законних власників сільськогосподарських культур, Смілянська місцева прокуратура звернулася до слідчого судді з клопотанням про передачу територіальному органу податкової служби для зберігання й реалізації (через спеціалізоване підприємство) урожаю кукурудзи та сої, розміщеного на самовільно зайнятих земельних ділянках, яке судом задоволено. Також скеровано відповідні листи Головному управлінню ДПС в Черкаській області з метою вжиття заходів щодо організації збору безхазяйного врожаю в межах компетенції.

Завдяки вжитим заходам із зазначених земельних ділянок забезпечено зібрання близько 40 тонн зерна, наразі державною податковою службою у встановленому законодавством порядку проводиться їх опис і визначення вартості з метою реалізації та звернення одержаних коштів в дохід держави.

Системна робота прокуратури, спрямована на виявлення та припинення фактів зайняття й використання на території області земель сільськогосподарського призначення без достатніх правових підстав, триває.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1626