Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

За позовом прокуратури навчальному закладу у користування повернуто земельну ділянку вартістю 40 млн грн

Господарським судом Черкаської області задоволено позов Смілянської місцевої прокуратури й визнано недійсним договір про надання послуг по обробці землі та зернових культур урожаю 2019 року, а також зобов’язано звільнити займану земельну ділянку державної форми власності площею 43 га, вартістю 40 млн грн.

Під час вивчення стану законності у сфері земельних відносин та охорони дитинства з’ясовано, що між одним із навчальних закладів Городищенського району Черкаської області та фермерським господарством укладено договір про надання послуг по обробці земельної ділянки, що перебуває у постійному користуванні дитячого закладу й повинна використовуватися для дослідницьких і навчальних цілей.

Натомість, умовами договору передбачено фактичну передачу права користування земельною ділянкою з іншою метою, а саме здійснення господарської діяльності та отримання прибутку.

Реагуючи на порушення, прокурор звернувся з позовом до суду. Позовну заяву прокуратури задоволено в повному обсязі, договір визнано недійсним і зобов’язано фермерське господарство звільнити займану земельну ділянку.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1876