Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

Скеровано до суду справу стосовно директора черкаського товариства та його пособника, які підозрюються у заволодінні 70 тис. грн під час ремонтних робіт дитячого садочку

За результатами досудового розслідування Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно засновника і керівника будівельної компанії в одній особі та фізичної особи-підприємця, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, службове підроблення, а також пособництво в сприянні вчиненню зазначених злочинів іншими співучасниками) Кримінального кодексу України.

Установлено, що під час виконання будівельних робіт з реконструкції будівлі дитячого садочка спеціального типу № 29 «Ластівка» Черкаської міської ради та в подальшому капітального ремонту зазначеного дошкільного навчального закладу службова особа будівельної компанії за попередньою змовою з фізичної особою-підприємцем шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів приймання виконаних будівельних робіт заволоділа коштами місцевого бюджету на загальну суму близько 70 тис. грн, чим спричинила матеріальну шкоду охоронюваним громадським інтересам в особі департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на вказану суму.

Довідково: за вчинення вказаних кримінальних правопорушень у сукупності передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1302