Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

На Черкащині за позовом прокуратури до бюджету стягнуто понад 187 тис. грн

Рішенням господарського суду Черкаської області задоволено позовну заяву Золотоніської місцевої прокуратури про стягнення доходу, отриманого від безпідставно набутого майна, на користь держави.

У ході представницької діяльності Чорнобаївським відділом Золотоніської місцевої прокуратури виявлено факт порушення земельного законодавства в частині безоплатного використання земельної ділянки, яка розташована на території однієї із сільських рад Чорнобаївського району Черкаської області.

Установлено, що сільськогосподарське товариство, придбавши на підставі угоди купівлі – продажу господарські будівлі, не оформило речове право на земельну ділянку, розташовану під нерухомістю, шляхом укладення договору оренди та його державної реєстрації в установленому порядку.

Внаслідок використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів товариство не сплачувало грошові кошти за користування земельною ділянкою в установленому законодавчими актами розмірі, а сільська рада фактично була позбавлена права одержати дохід у виді орендної плати, який вона повинна була отримати в разі своєчасного укладення договору оренди, що завдало їй шкоди в розмірі понад 187 тис. грн. Зазначені порушення стали підставою звернення прокурора до суду з відповідним позовом.

За результатами розгляду позовної заяви господарським судом Черкаської області задоволено позовні вимоги прокуратури в повному обсязі та стягнуто вказані вище кошти з товариства на користь держави.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1550