Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Прокуратурою вжито заходів щодо стягнення до бюджету втрат сільськогосподарського виробництва на суму 236 тис. грн

Органами прокуратури Черкащини приділяється особлива увага заходам, спрямованим на реальне виконання рішень суду, ухвалених у справах за позовами прокурорів в інтересах держави в частині повноти та своєчасності сплати втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених зміною цільового призначення земель.

Так, під час здійснення контролю стану виконання судового рішення в бюджетній сфері прокуратурою забезпечено реальне часткове виконання рішення господарського суду Черкаської області, прийнятого за позовом Черкаської місцевої прокуратури до одного із підприємств області про стягнення до бюджету втрат сільськогосподарського виробництва на суму понад 600 тис. грн.

Судом установлено, що відповідач, змінивши цільове призначення 8 га родючих земель в адміністративних межах Червонослобідської сільської ради Черкаського району на землі для розміщення та експлуатації будівель і споруд промисловості, не виконав свого обов’язку відшкодувати державі втрати сільськогосподарського виробництва відповідно до вимог земельного законодавства.

За поновленням державних інтересів щодо стягнення до бюджету належних коштів до суду звернувся прокурор, позов якого задоволено.

Наразі, завдяки принциповій позиції прокуратури, здійсненню систематичного контролю за вжиттям заходів, спрямованих на виконання судового рішення, частину коштів у сумі 236 тис. грн. перераховано до бюджету.

Робота на вказаному напрямі триває.

                                                  
Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1298