Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2019

У прокуратурі на міжвідомчій нараді обговорено стан додержання законодавства під час використання бюджетних коштів на реконструкцію, будівництво, ремонт й утримання автомобільних доріг (ФОТО)

У прокуратурі Черкаської області 13.06.2019 під головуванням прокурора області Сергія Овчаренка, за участю голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Вельбівця, керівництва органів місцевої державної виконавчої влади, обласної поліції, органів служби безпеки, фіскальної служби, органів державного нагляду (контролю), керівників місцевих прокуратур і структурних підрозділів прокуратури області проведено міжвідомчу нараду, на якій обговорено стан дотримання чинного законодавства під час використання бюджетних коштів на реконструкцію, будівництво, ремонт й утримання автомобільних доріг, захисту інтересів держави від протиправних посягань у цій сфері.

Прокурором області відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронних і контролюючих органів у вказаній сфері є головною метою наради, адже, незважаючи на суми коштів, виділених на розвиток автомобільних доріг регіону, та освоєних упродовж 2018-2019 років, їх стан залишається вкрай незадовільним. Тому, вказана сфера має стати пріоритетною в діяльності не лише правоохоронців, а й усіх відповідних уповноважених органів.

Необхідно сконцентрувати додаткові зусилля на попередженні, виявленні, розкритті та розслідуванні резонансних фактів корупційних схем розкрадань і привласнень бюджетних коштів у великому та особливо великому розмірах, не лише шляхом завищення об’ємів виконаних робіт та їх вартості, а й шляхом використання механізму публічних (державних) закупівель, вчинення злочинних посягань організованими злочинними групами.

На сьогодні з числа розпочатих 46 кримінальних проваджень  упродовж указаного вище періоду, до суду вже скеровано 11 обвинувальних актів, в яких заподіяно збитків інтересам держави в розмірі понад 5 млн. грн. Проте, на цей час жодного посадовця не засуджено до реальної міри покарання та не відшкодовано спричинені збитки за їх рахунок.

Також Сергій Овчаренко наголосив на необхідності активізувати використання представницьких повноважень поза межами кримінального провадження не лише органами прокуратури, а в першу чергу, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, іншим  замовникам робіт, які мають здійснювати контроль за їх якістю і повнотою.

Активну участь у проведенні наради взяв голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Вельбівець, який зазначив, що питання стану автомобільних доріг  державного та місцевого значення взято на особливий контроль, прикладаються значні зусилля до ефективного використання бюджетних коштів і належного забезпечення реконструкції, будівництва та ремонту доріг у найкоротший строк.

З доповідями та поясненнями під час заходу виступили представники структурних підрозділів прокуратури області, департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Черкаської обласної державної адміністрації, Головного управління Національної поліції в Черкаській області, управління захисту економіки в Черкаській області, Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, Управління Служби безпеки України, Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, Служби автомобільних доріг у Черкаській області, ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області».

Обговоривши стан дотримання чинного законодавства під час використання бюджетних коштів на реконструкцію, будівництво, ремонт і утримання автомобільних доріг, захисту інтересів держави від протиправних посягань у цій сфері, учасниками наради окреслено коло проблемних питань, для вирішення яких визначено спільні заходи, спрямовані на протидію злочинам указаної категорії та належного виконання покладених функцій.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 1649