Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019

Повідомлено про підозру жителю Черкащини, який проходить військову службу в «народній міліції ЛНР»

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідується слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, за фактом участі жителя Черкащини у терористичній організації «Луганська народна республіка» та сприяння її незаконній діяльності.

Слідством установлено, що місцевий житель, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово підконтрольна представникам терористичної організації «Луганська народна республіка», з травня 2015 року проходить військову службу в рядах мотострілецького батальйону «народної міліції ЛНР».

На підставі зібраних матеріалів кримінального провадження вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

На цей час досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні триває, для повного та всебічного розслідування всіх обставин злочину проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 2143