Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2018

У Черкасах під час спроби надати працівнику поліції неправомірну вигоду затримано 2 осіб (ФОТО)

Черкаською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України 20.12.2018 затримано двох осіб, які запропонували та намагалися надати  працівнику поліції неправомірну вигоду в розмірі 5 тис. грн. за повернення арештованого автомобіля у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом незаконної порубки лісу.

Зазначених осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час намагання надати слідчому грошові кошти, які вилучено в ході огляду місця події.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі й процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, зокрема повідомлення особам  про підозру, а також обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

       

кількість переглядів: 1989