Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Директору товариства повідомлено про підозру у заволодінні бюджетних коштів, виділених на закупівлю медичного обладнання

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами управління СБУ в Черкаській області, за фактом заволодіння коштами міського бюджету шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю під час виконання договору поставки медичного обладнання до однієї з лікарень м. Черкаси, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, шляхом завищення вартості обладнання, яке постачалося, заволодів бюджетними коштами Черкаської міської ради на загальну суму близько 3 млн. грн.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів, 02.11.2018 зазначеній вище посадовій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

На цей час слідством вживаються заходи щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.   

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2044