Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

Прокуратура через суд вимагає повернути державі незаконно орендовані землі площею 200 га в Драбівському районі

В інтересах держави прокуратурою скеровано до суду позовну заяву із вимогами визнати недійсними накази Держгеокадастру у Черкаській області та договори оренди земельних ділянок державної власності загальною площею майже 200 га.

Прокуратурою встановлено, що громадянин звернувся із заявами до Головного управління Держземагенства в Черкаській області про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення 3 земельних ділянок в довгострокову оренду для ведення фермерського господарства площею майже 200 га, розташованих в адміністративних межах однієї із сільських рад Драбівського району.

Водночас виявлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області громадянину затверджено документацію із землеустрою та надано в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення, сільськогосподарські угіддя – рілля, розташовані за межами населеного пункту.

На підставі зазначених наказів між Головним управлінням Держземагенства у Черкаській області та громадянином укладено договори оренди.

У подальшому чоловік, в порушення вимог земельного законодавства, уклавши договори оренди земельних ділянок, передав указані землі в суборенду.

На цей час за позовом прокурора Драбівським районним судом відкрито провадження, судовий розгляд триває.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1995