Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

Прокуратурою внесено апеляційні скарги на судові рішення щодо повернення клопотань про обрання міському голові запобіжного заходу та його відсторонення від посади

Як повідомлялося раніше, Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва під час досудового розслідування кримінального провадження за підозрою міського голови м. Черкаси у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам) Кримінального кодексу України.

У вівторок, 09.10.2018, слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси повернуто клопотання прокурорів про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави та відсторонення його від посади.

Указані рішення суду органами прокуратури та слідства розцінено як необґрунтовані, у зв’язку з чим їх оскаржено до апеляційного суду Черкаської області.  

Разом з тим, досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи, спрямовані на об’єктивне дослідження всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.    

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2114