Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2018

Керівникам смілянського комунального підприємства повідомлено про підозру в службовому недбальстві

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом службової недбалості керівників комунального підприємства в м. Сміла, що призвела до недоотримання бюджетом коштів, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що 2 особи, перебуваючи на посаді директорів комунального підприємства Смілянської міської ради, в період з вересня до грудня 2015 року, неналежно виконуючи свої службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, не виконали вимоги Постанови НКРЕКП № 2074 від 23.07.2015 «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення КП м. Сміла», внаслідок чого комунальному підприємству заподіяно матеріальні збитки  від недоотримання доходів від наданих послуг у загальній сумі понад 3 млн. 788 тис. грн. і заподіяно тяжкі наслідки державним інтересам через недоотримання Державним бюджетом України податку на додану вартість в розмірі 757 520 грн.

Наразі зазначеним вище особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України, вирішується питання про обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчо-процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене проведення досудового розслідування, та вживаються заходи щодо прийняття кінцевого процесуального рішення у відповідності з вимогами кримінального процесуального законодавства.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 100 до 205 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2448