Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2018

За фактом осквернення православного символу в м. Умань відкрито кримінальне провадження (ФОТО)

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом вандалізму в м. Умань, а саме осквернення релігійного символу християн, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Здійснення досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні доручено СВ Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області.

Установлено, що 14.09.2018, в м. Умань, по вул. Визволителів, 1 невідомі шляхом підпалу зіпсували православний символ, установлений до річниці Хрещення Русі.

На цей час з метою швидкого, повного та неупередженого проведення досудового розслідування, виявлення й вилучення доказів, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, прокуратурою забезпечено проведення першочергових (невідкладних) слідчих дій, спрямованих на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження взято на контроль керівництвом Уманської місцевої прокуратури.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді  штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1690