Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2018

За апеляційною скаргою прокуратури державі повернуто земельну ділянку площею понад 43 га

За результатами розгляду апеляційної скарги заступника прокурора Черкаської області апеляційним судом Черкаської області задоволено позов Звенигородської місцевої прокуратури про визнання незаконними й скасування наказів Держземагентства та договорів оренди земельних ділянок загальною площею понад 43 га, наданих громадянину для ведення фермерського господарства в адміністративних межах однієї з сільських рад Тальнівського району.

У суді прокурором повною мірою доведено факт неправомірного, без проведення земельних торгів, надання спірних земельних ділянок в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства. При цьому, вказана особа намірів використовувати отриману землю для потреб фермерського господарства не мала, відразу передавши її в суборенду вже існуючому приватному сільськогосподарському підприємству, керівником якого він являється, з метою уникнення конкурентних засад отримання права на оренду земельних ділянок.

Звернувшись до суду з відповідним позовом, прокуратура відреагувала на грубе порушення закону та державних інтересів, допущене при наданні земель державної власності на позаконкурентних засадах.

Тальнівським районним судом у задоволенні позовної заяви прокурора відмовлено, однак прокуратура області оскаржила судове рішення в апеляційній інстанції.

На цей час накази Держземагентства, договори оренди земельних ділянок визнані незаконними. У подальшому будь-яка особа може реалізувати своє право на оренду земельних ділянок, а держава очікує пропозиції щодо ефективного використання землі.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2125