Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2018

За клопотанням прокуратури заступника міського голови, якого підозрюють в розтраті більш як 3 млн. грн. бюджетних коштів, відсторонено від посади

     Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами Черкаської міської ради, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).

    У вказаному кримінальному провадженні одному з заступників міського голови у червні поточного року повідомлено про підозру в тому, що він за попередньою змовою з керівником Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, маючи на меті розтрату бюджетних коштів на користь третьої особи, залучили до своєї протиправної діяльності приватного підприємця та її чоловіка, з якими від імені Департаменту у 2017 році уклали договори поставки товару, однак за фактичної відсутності обумовленого товару, знаючи, що вказані договори в дійсності не виконані, а товар не закуплений і не поставлений Департаменту, підписали акти прийому-передачі майна, унаслідок чого послуги підприємця були повністю оплачені Департаментом на суму більш як 3 мільйони гривень.

    Наразі Придніпровським районним судом м. Черкаси задоволено клопотання прокурора та заступника міського голови відсторонено від посади.

    Довідково: за вчинене підозрюваному загрожує до 12 (дванадцяти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років та з конфіскацією майна.
                                            
Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2110