Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2018

Керівнику одного з районних підрозділів ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг у Черкаській області

     Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами суб’єктами господарювання під час виконання договорів щодо поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання доріг загального користування державного значення та штучних споруд на них у Черкаській області.

     Під час здійснення досудового розслідування слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Черкаській області зібрано достатньо доказів причетності до вчинення злочину керівника одного з районних підрозділів ДП «Черкаський облавтодор» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

    Установлено, що вказана службова особа під час виконання робіт з нанесення дорожньої розмітки на автомобільних дорогах Черкаської області вчинила розтрату коштів ДП «Черкаський облавтодор» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» в особливо великих розмірах на загальну суму близько 660 тисяч гривень.

     Наразі зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах). 

     На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

    Робота по дослідженню фактів заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт доріг на території області триває.

     Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 (семи) до 12 (дванадцяти) років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років та з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2357