Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2018

У прокуратурі Черкаської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів (ФОТО)

     У п’ятницю, 17.08.2018, у прокуратурі Черкаської області під головуванням прокурора області Сергія Овчаренка за участю керівництва Національної поліції в області, служби безпеки, фіскальної служби, обласної державної адміністрації, заступників прокурора області, керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних відділів поліції проведено координаційну нараду щодо стану законності в Черкаській області, визначення основних напрямів запобігання і протидії злочинності та корупції, у тому числі її організованим проявам.

     На нараді підведено підсумки спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності, у тому числі організованим її формам, і корупції на території Черкаської області протягом 7 місяців 2018 року.

     Учасниками заходу відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку.

    Завдяки вжитим скоординованим заходам правоохоронним органам області вдалось зменшити кількість кримінальних правопорушень проти волі, честі та гідності особи, проти статевої свободи та недоторканості особи, проти власності, проти громадської безпеки, проти безпеки руху та експлуатації транспорту, сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, вчинених неповнолітніми та особами, які раніше судимі.

    Увагу учасників наради звернуто на покращення роботи задля реальної результативності, зокрема, як щодо виявлення та профілактики злочинів, пов’язаних з корупцією, так і адміністративних корупційних правопорушень, адже протидія корупції - один із пріоритетних напрямів діяльності всіх правоохоронців.

   Нарадою відмічено суттєве покращення результативності розслідування органами Національної поліції кримінальних проваджень про кримінальні корупційні правопорушення. До суду у поточному році скеровано 50 обвинувальних актів у таких кримінальних провадженнях.

     Також, з 10 до 66 збільшилася кількість скерованих до суду обвинувальних актів у бюджетній сфері, з 6 до 16 в сфері земельних правовідносин.

    Учасниками заходу окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів щодо профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі злочинів проти життя і здоров’я особи та майнових злочинів.

    Особливу увагу слід приділити виявленню та якісному розслідуванню проявів корупції серед державних службовців вищих категорій під час використання бюджетних коштів, зокрема виділених на ремонт доріг, корупційних злочинів, пов’язаних з безпосереднім отриманням матеріальних благ та злочинів у сфері земельних правовідносин.

    У ході заходу з інформацією та поясненнями виступили перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, перший заступник прокурора області Володимир Павленко, заступник прокурора області Юрій Ковтун, начальник Головного управління Національної поліції в області Валерій Лютий, тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління Служби безпеки України Віктор Чигрик, начальник Головного управління Державної фіскальної служби в області Максим Криштопа, представники правоохоронних органів та начальники територіальних відділів поліції.

     За підсумками наради визначено спільні заходи, спрямовані на утвердження законності та протидії злочинності на Черкащині.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2891