Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2018

За підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі та шахрайство працівницю лікарні притягнуто до кримінальної відповідальності

Прокуратурою Черкаської області в суді доведено вину працівниці закладу охорони здоров’я у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27 (види співучасників)  ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Установлено, що обвинувачена, працюючи в лікарні, у вересні 2016 року отримала 30 тис. грн. від чоловіка, якому обіцяла сприяти в проходженні лікувально-кваліфікаційної комісії та отриманні направлення на медико-соціальну експертну комісію із зазначенням у ньому діагнозу й наявності ознак інвалідності, запевняючи, що гроші призначаються голові лікарсько-консультативної комісії, хоча насправді не мала наміру передавати їх кому-небудь, а залишила собі.

Городищенським районним судом жінку визнано винуватою у вчиненні вказаних злочинів і призначено покарання у виді штрафу в розмірі 650 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 11 050 грн.

   
Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 2246