Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2018

Прокуратура оскаржуватиме рішення суду апеляційної інстанції стосовно обвинуваченого у побитті місцевого жителя біля клубу «Reflection»

Апеляційним судом Черкаської області 08.08.2018 завершено апеляційний розгляд кримінального провадження стосовно жителя м. Черкаси, який обвинувачується в нанесенні тяжкого тілесного ушкодження місцевому жителю неподалік від ресторану-клубу «Reflection», що спричинило смерть потерпілого, тобто в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Під час розгляду в суді вказаної справи прокуратурою забезпечено принципове реагування на порушення обвинуваченим процесуальних обов’язків, встановлених йому судом при обранні запобіжного заходу, та подано клопотання про зміну йому запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

Також під час судових дебатів прокурор орієнтував суд апеляційної інстанції на призначення обвинуваченому покарання у виді 10 років позбавлення волі, проте суд, перекваліфікувавши дії обвинуваченого, визнав останнього винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробуванням із іспитовим строком 2 роки.

Нагадаємо, що 15.10.2016, близько 04 години, неподалік від ресторану-клубу «Reflection», житель м. Черкаси отримав небезпечні для життя тяжкі тілесні ушкодження від чоловіка, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, умисно наніс потерпілому декілька ударів в область голови та тулуба. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер у лікарні, а зловмисник з місця скоєння злочину зник і в подальшому був затриманий правоохоронцями.

Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 17.07.2017 обвинуваченого  визнано винним за ч. 2 ст. 121, ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України та засуджено до 8 років позбавлення волі. Зазначене судове рішення оскаржено стороною захисту та прокурором до апеляційного суду Черкаської області.

На цей час рішення апеляційного суду Черкаської області набрало законної сили.

У зв’язку з тим, що позиція прокурора щодо кваліфікації дій обвинуваченого за ч. 2 ст. 121 КК України та призначеного йому покарання залишалася незмінною й принциповою упродовж усього апеляційного розгляду, прокуратурою Черкаської області на вказане вище рішення колегії суддів апеляційного суду Черкаської області буде подано касаційну скаргу.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1949