Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2018

Повідомлено про підозру винуватцю ДТП, внаслідок якої загинули жінка та її малолітній син

Прокуратурою Черкаської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 24.07.2018 на перехресті вулиць Чорновола-Чайковського в м. Черкаси, що спричинило смерть потерпілих, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. 

Установлено, що 38-річний житель м. Харків, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем «BMW-318» та рухаючись в м. Черкаси по вул. В’ячеслава Чорновола, поблизу перехрестя з вул. Чайковського, не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і допустив зіткнення з автомобілем «Fiat Doblo», під керуванням 25-річного жителя м. Черкаси, який рухався попереду у попутному напрямку й зупинився на червоний сигнал світлофора.

Після зіткнення, автомобіль «Fiat Doblo» від отриманого прискорення у некерованому стані виїхав на пішохідний перехід і здійснив наїзд на жінку та її малолітнього сина, які переходили проїжджу частину по пішохідному переходу, на дозволений сигнал світлофора. В результаті ДТП пішоходи від отриманих травм загинули на місці.

На цей час тривають першочергові слідчі та процесуальні дії. Водія автомобіля «BMW-318» затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі на підставі зібраних у провадженні доказів останньому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, та вживаються заходи щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальними керівниками прокуратури надано низку вказівок, спрямованих на повне, всебічне, об’єктивне з’ясування всіх обставин події, вживаються заходи щодо призначення судових експертиз, а також забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження взято на контроль керівництвом прокуратури Черкаської області.

Довідково: за вчинене винній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2438