Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2018

Головному бухгалтеру сільської ради повідомлено про підозру у привласненні 180 тис. грн. бюджетних коштів

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактами заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 191  Кримінального кодексу України.

Установлено, що депутат однієї з сільських рад Черкаського району, будучи головним бухгалтером цього ж органу місцевого самоврядування, шляхом зловживання службовим становищем упродовж 2014-2015 років привласнила кошти місцевого бюджету на суму понад 180 тис. грн.

У рамках досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, яке розпочато за матеріалами Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, зібрано достатньо доказів, на підставі яких зазначеній особі, з урахуванням вимог ст.ст. 480-481 КПК України, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На цей час проводяться всі необхідні слідчі та процесуальні дії для повного та всебічного дослідження обставин кримінального провадження, завершення досудового розслідування та скерування обвинувального акта до суду в розумні строки.

Довідково: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2089