Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2018

Прокуратура через суд вимагає повернути державі земельну ділянку, незаконно виділену псевдоатовцю

В інтересах держави прокуратурою скеровано до суду позовну заяву із вимогами визнати незаконними і скасувати правовстановлюючі документи щодо права приватної власності земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2 га вартістю 78 тис. грн. у Шполянському районі.

Підставою для звернення до суду з відповідним позовом став факт незаконного отримання у власність зазначеної землі псевдоатовцем, що встановлено прокуратурою під час здійснення процесуального керівництва в кримінальному провадженні.

 Зокрема, земельну ділянку, як учасником АТО, отримано особою, яка на час її отримання перебувала у м. Донецьку та сприяла діяльності терористичної організації «ДНР». Вказаний зловмисник перейшов на бік ворога та призначений на посаду керівника апарату так званої «Ради Оборони ДНР», стосовно нього прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Крім того, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно секретаря сільської ради Шполянського району, яка посприяла незаконному виділенню земельної ділянки, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1. ч. 3, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Жінка в порушення вимог Закону «Про нотаріат», за відсутності особи (доручителя) підготувала, посвідчила та зареєструвала в книзі нотаріальних дій доручення на представлення перед компетентними органами інтересів зазначеного псевдоатовця, з метою отримання ним земельної ділянки у власність. У подальшому, на підставі доручення його повірена особа оформила у власність земельну ділянку, яку через незначний час передано в оренду сільськогосподарському підприємству.

Наразі позовна заява щодо повернення земельної ділянки, яка неправомірно вибула з державної власності, подана прокуратурою в порядку представницької діяльності, перебуває на розгляді в суді.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2000